Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Lars Theil Münster
Ledige pladser

Senior-Universitetet. Litteratur

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Slagelse
- ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek.
Prisen er incl. kaffe og småkager

Litteratur
Hold nr. 24003
Pris: kr. 330,-

09. oktober 2019 - Det læsende menneske

- Lars Theil Münster - cand. mag.

Hvad sker der med os, når vi læser litteratur?
Den gode læseoplevelse er en dyrebar erfaring for mange af os. Men læsning af litteratur er en kompleks proces, som giver anledning til nogle fundamentale spørgsmål: Hvordan finder teksten vej til vores bevidsthed og danner betydning og billeder? Og hvad får vi som mennesker ud af at læse litteratur? Er det rimeligt at hævde, at læsning af litteratur kan gøre os til mere empatiske mennesker?


23. oktober 2019 - Vinterland

- Birgitte Hamborg - cand. mag.

Vinterland - af Kim Faber og Janni Pedersen er en helt ny dansk super spændende krimi. Der springer en bombe lillejuleaften på et julemarked på Nytorv i København, samtidig med at en mand findes myrdet i en lille sjællandsk landsby, og hans kone er forsvundet. I efterforskningen kommer vi tæt på arbejdet hos politiet, PET og FE. Romanen tegner et stærkt og tankevækkende billede af Danmark lige nu.


30. oktober 2019 - Den moderne danske familieroman

- Lotte Kirkeby Hansen - cand. mag.
Med udgangspunkt i sin nye bog, romanen "De nærmeste", diskuterer Lotte Kirkeby Hansen, hvorfor vi er så glade for familieromanen, både den nutidige, den selvbiografiske og den historiske, som man ser det hos danske forfattere som blandt andet Iben Mondrup, Thomas Korsgaard og Merete Pryds Helle.
I romanen "De nærmeste" mødes tre søskende i deres barndomshjem efter forældrenes død. De skal opløse hjemmet og dele sorgen over tabet af forældrene. Men som i de fleste familier er der spændinger, hemmeligheder og roller, som hverken er nemme at affinde sig med eller at forlade. Eva, Christian og fortælleren Anna må konfrontere alt dette, hinanden og sig selv og måske gå videre i tilværelsen lidt klogere eller i det mindste forandrede.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-10-2019, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr24003
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

09-10-2019 Onsdag 10:00  -  12:00
23-10-2019 Onsdag 10:00  -  12:00
30-10-2019 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.