Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Hans Brodersen
Ledige pladser

Kunst og Kultur

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Slagelse
- ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek. Stenstuegade 3, mødesalen
Prisen er incl kaffe og småkager

Du kan rekvirere udførligt program enten ved at se på www.aof-sydvest-sj.dk eller bestille det på kontoret på tlf. 2113 0102.

22. november - Russisk kunst
- Hans Brodersen, grafiker, kommunikationsmand, foredragsholder

100 år fra Den russiske Revolution i 1917 til Putin (og Trump) i dag.
Med udgangspunkt i russisk billedkunst fra Lenin og frem til nutiden fortælles:
Om dramaet bag Ruslands vej fra fattigdom, over supermagt til systemets totale kollaps, om kunstnernes udtryksmidler og forholdene for dem der var for, og dem der var imod systemet.
Om autentiske personer, hvis skæbne tydeliggør fortællingen. Om normerne i systemet, og det lys de kaster på værdierne i vort demokrati, fordi kontrasten er stor.
Grafikeren Hans Brodersen fortæller ud fra sin samling af Russisk billedkunst, der går helt fra Lenin-tiden og frem. Nogle af de originale værker tages med og kan besigtiges i detaljer ved foredraget.

29. november - Vincent van Gogh … den gale kunstner
- Henrik Skorá, billedkunstner

Van Gogh blev født i Holland i midten af 1800-tallet. I sit alt for korte liv og karriere - han blev kun 37 år og malede kun i de sidste 10 år - nåede han at male omkring 900 malerier samt at udføre ca. 1100 tegninger og akvareller. Han var altså uhyre flittig og arbejdede meget hårdt, så vidt det var ham muligt også i de perioder, hvor han var hårdt ramt af sygdom. Van Gogh var, mens han levede, stort set ukendt. Det var kun en snæver inderkreds af kunstnere tæt omkring ham, hans familie og få andre, der vidste, hvem han var, og hvad han lavede. Men man må sige, at han har taget revanche efter sin død. Det er i dag kun ganske få andre kunstnere, der kan gøre ham rangen stridig som verdens mest berømte kunstner.
Van Goghs liv var præget af stor rastløshed og en glødende lidenskab for det, der blev det vigtigste i hans liv … nemlig at male. Som få andre formåede han at skabe sit eget originale udtryk og var gennem hele sin korte karriere ekstremt produktiv og aktivt søgende efter, hvad han kaldte "det sande udtryk".
Foredraget fortæller om Van Goghs nærmest tumultagtige liv, der var fuld af mange dramatiske begivenheder. Historierne og myterne er mange om Van Gogh: det afskårne øre, hans sindssyge og til sidst hans tragiske selvmord … eller var det nu også det? Det ved vi faktisk ikke med sikkerhed i dag.
Alligevel var Van Gogh også en person, der opsøgte og fik oplevelser af stor skønhed og intensitet, og det lykkedes ham næsten konstant at udleve sin passion for maleriet, en passion, der tilfredsstillede ham og i det mindste i glimt fyldte ham med ekstatiske oplevelser af glæde.

6. december - Kulturkanonen
- Birthe Svenstrup, kunsthistoriker,cand.mag.

I 2005 nedsatte daværende kulturminister Brian Mikkelsen syv udvalg, der gav deres bud på de mest uomgængelige danske kunstværker.
Januar 2006 blev valget af værker offentliggjort. Kulturkanonen bestod da af 108 værker fordelt på kunstarterne arkitektur, billedkunst, design og kunsthåndværk, film, litteratur, populærmusik, partiturmusik, scenekunst og børnekultur. Kanonen var tænkt som en introduktion til den danske kulturarv. En introduktion, der kunne udgøre et kvalificeret udgangspunkt og grundlag for en fortsat debat om den danske kunst og kultur.
Udvalget for billedkunst bestod af to kunsthistorikere, Bente Scavenius og Hans Edvard Nørregaard-Nielsen, og to kunstnere, Hein Heinsen (formand udvalget) og Bjørn Nørgaard samt Sophia Kalkau, der både er uddannet kunstteoretiker og kunstner.
Dette foredrag handler om udvalget for billedkunst og deres bud på 12 essentielle værker indenfor dansk billedkunst. Hvad er det specielle ved disse værker - eller skulle det have været helt andre?
Og som et sidste spørgsmål: Hvad skulle vi egentlig med en kulturkanon, når det kom til stykket, og er der brug for den i dag?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 22-11-2017, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr20003
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

22-11-2017 Onsdag 10:00  -  12:00
29-11-2017 Onsdag 10:00  -  12:00
06-12-2017 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Bemærk Incl. kaffe og småkager

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.