Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Bente Hatting Gjelten
Ledige pladser

Kulturrejse til Kalmar og Øland

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Kom med på en flot forårstur til den svenske østkyst og Sverige næststørste ø. Turens første stop er frokost i Skåne på er Bäckaskog Slott, der i middelalderen var kloster og senere blev kongeligt lystslot, vi kører gennem den mest danske by "Kristianstad" med Chr. den 4.s domkirke (Nordens største" renæssancetempel").Derefter går turen mod Kalmar. Inden vi når Kalmar, gør vi stop i Kristianopel og ved Brömsebro, hvor fredstraktaten blev underskrevet i 1645 med det resultat, at Danmark tabte Blekinge, Gotland og Øsel.
I Smålands "hovedstad" skal vi bo to nætter på Stadshotellet i centrum af byen. Efter middag på hotellet går vi en lille bytur i de charmerede snævre gader, kaldet "Gamla Stan".
Vi begynder næste dag med at besøge det imponerende renæssanceslot Kalmar Slott, hvor Kalmarunionen blev underskrevet i 1397 og ser den statelige Kalmar Domkyrka.
Fra Kalmar kører vi over den 6 km lange bro over Kalmarsund til Øland som hvert år gæstes af millioner af fugle, der fouragerer på træk mod nord i forårsmånederne. Vi standser ved Ottenby fuglestation, som er det mest kendte sted for ornitologer. Øland er også rigt på minder, specielt fra jernalderen, hvilke vi vil se flere eksempler på. Det imponerende Borgholm Slot, som var en vigtig forsvarsborg og et stort kongeslot med en dramatisk historie, og som nu henstår som en malerisk slotsruin, ser vi ude fra. Vi spiser frokost på Øland og vender tilbage til hotellet sen eftermiddag
Sidste dag standser vi i Karlskrona, der er hovedby i Karlskrona kommune samt residensby i Blekinge län. Byen ligger på øer i den Blekinges skærgård, og er gammel marineby. Den største ø hedder Trossö og udgør Karlskronas centrum. Stumholmen er i dag bl.a. et maritimt museumsområde. Frokosten indtages i Åhus. På hjemvejen gøres ophold ved Glimmingehus, inden turen går tilbage over Øresundsbroen.
Foto: privat

Turguide: Aut.guide Bente Hatting Gjelten
Detaljeret program med endelig pris vil foreligge i starten af oktober
(tilmeld dig uforpligtende og reserver plads, indtil endeligt program kommer)

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-05-2019, kl. 10:00

Ugedag Fredag, Lørdag, Søndag
Holdnr22021
Adresse Busopsamling iflg. aftale
.
LokaleIflg. aftale
Holdtimer3
Antal mødegange3
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

03-05-2019 Fredag 10:00  -  11:00
04-05-2019 Lørdag 10:00  -  11:00
05-05-2019 Søndag 10:00  -  11:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.