Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Arrangeret Af Pia Mengel
Få ledige pladser

Grevinde Danners lejlighed

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Frederik VII var en populær konge, der forstod at leve og nyde livet, og han blev gift ikke mindre end tre gange. Sidste giftemål var med balletdanserinden Louise Rasmussen i 1850, her fik hun navnet Grevinde Danner og flyttede ved samme lejlighed ind i de kongelige gemakker. Efter kongens død i 1863 blev grevinden sat ud af disse. I den anledning købte hun ejendommen i Ny Vestergade 13 i 1864. Selv beboede hun 1. salen, hvor hun fik tidens kendte kunstnere til at dekorere vægge og lofter. Da Dansk Arbejdsgiverforening i 1974 overtog ejendommen, besluttede man at restaurere forhuset, som udgjorde kernen i grevinde Danners lejlighed. Alt blev istandsat i overensstemmelse med den indretning og det ny klassiske udtryk, bygningen fra 1793 fik ved en ombygning i 1857, hvor dekorativt arbejde bl.a. var udført af Hilker, Skovgaard og Constantin Hansen. Paul Lærke fra Arbejdsgiverforeningen vil fortælle om stedet og dets næsten royale beboer.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 01-11-2019, kl. 11:30

Ugedag Fredag
Holdnr921773
Adresse Grevinde Danners lejlighed
Ny Vestergade 13
1471 København K
Lokalei porten
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

01-11-2019 Fredag 11:30  -  13:15

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter entré og foredrag i lejligheden. Og efter besøget går vi på Kanal cafeen og nyder 1 glas vin og et stykke med laks/hønsesalat.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.