Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Lisa Elsbøll
Ledige pladser

Landskrona og Helsingborg, Skåne

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

I Landskrona ligger et af Nordens bedst bevarede fæstninger - Landskrona Citadell og i Helsingborg står Kärnan - tårnet fra Helsingborg Slot. Dette bliver en tur med vægt på dansk middelalder i Skåne og de voldsomme tider efter Skåne blev svensk, da Danmark gentagende gange forsøgte at generobe Skåne. Vi besøger citadellet og får beretningen om kampene om Landskrona. En lille mere fredelig bonus, er et besøg i den lille kolonihaveforening Rothoff, som er en museumskoloniforening beliggende på den yderste bastion ved citadellet. Frokost spises i Landskrona. Fra Landskrona kører vi langs kysten til Helsingborg, hvor vi begynder vores besøg ved Kärnan. Vi går op i tårnet og undervejs hører vi historien om Helsingborg, Helsingør og Øresund. Efter dette besøg går vi en lille tur i det gamle Helsingborg og slutter med en kop kaffe.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 02-11-2019, kl. 09:00

Ugedag Lørdag
Holdnr926071
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer1,5
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

02-11-2019 Lørdag 09:00  -  18:00

Faktaoplysning

Bemærk Turen omfatter bus og dansk guide tur-retur, entreer til Landskrona Citadell og Helsingborg Kärnan, frokost og kaffe. Turansvarlig og guide er kulturhistoriker Lisa Elsbøll. Husk passet! OBS: tilmelding til og betaling for busture og rejser bindende fra 6 uger før arrangementsdatoen.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.