Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Pia Mengel
Ledige pladser

Tranedans, Trollhättan og Arns Rige - 2 dage

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Se rejseprogram for Trandedans og Arns rige i Sverige - Klik her

Der er traner så langt øjet rækker. De kommer helt fra Spanien hvert forår i marts/april for at gøre sig klar til at lægge æg og få sit afkom på vingerne, så hele familien kan rejse tilbage til det varme Spanien i efteråret. Ved Hornborgasjön er der et dejligt spisekammer, idet man fodrer tranerne med flere tons korn hver dag i marts og april. Svenskerne har lavet et "naturrum" hvorfra man kan studere disse fantastiske fugle, der vejer op til 4 kilo og kan flyve op til 70 km i timen. Nogle gange flyver de så højt, at man kun kan høre deres skrigen. Vi kører op til stedet og på vejen passerer vi Gudhem klosterruin og besøger Sveriges største kirkebygning fra middelalderen: Varnhem klosterkirke, hvor Eriksslægten og Stockholms grundlægger Birger Jarl ligger begravet. Området er i øvrigt kendt for historien om Arn, der drager til det hellige land på korstog, en trilogi skrevet af Jan Guillou. Herefter indlogeres vi på Skara Stads Hotel, inden vi drager ud for at se tranerne gå i seng. Der er halvpension på hotellet med aftensmad og morgenbuffet). Næste dag kører vi atter ud for at kigge på tranerne og se deres fantastiske dans. Dansen, der er en samhørighedsdemonstration. Herefter går vejen til Trollhättan med det fantastiske vandfald ved en af Sveriges mest vandrige elve. I 1700-tallet anlagde man sluser, men først i 1800-tallet kom der kanaler og sluseanlæg. På ud og hjemtur standser vi ved en svensk vejkro for at spise frokost (for egen regning). På denne tur er der meget korte afstande at gå. Der serveres kaffe under vejs og holdes for turen relevante foredrag. På denne tur er der meget korte afstande at gå. Teknisk rejsearrangør: Lyngby Turistfart A/S. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 242.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 06-04-2019, kl. 08:00

Ugedag Lørdag, Søndag
Holdnr927083
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer2
Antal mødegange2
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

06-04-2019 Lørdag 08:00  -  22:00
07-04-2019 Søndag 08:00  -  17:30

Faktaoplysning

Bemærk Turen omfatter bus tur-retur, guide, besøg i Varhem Klosterkirke, guidet aftendans med Traner, overnatning på Skara Stads Hotel, med halvpension ( middag og morgenbuffet) på hotellet, guidet tranedans, kaffe i bussen samt foredrag. Både på udturen og hjemturen stopper vi ved en svensk kro, hvor man (for egen regning) kan spise frokost. Tillæg for EV er 225 kr.,- kan bestilles ved henvendelse til kontoret. OBS:Tilmelding og betaling er bindende fra 6 uger før arrangementsdatoen. Teknisk rejsearrangør: Lyngby Turistfart A/S. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 242.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.