Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Ulla Lindholm
Ledige pladser

Særligt sensitive mennesker

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Forskning viser at 15-20 % af alle dyr og mennesker er særligt sensitive (også kaldet HSP, Highly Sensitiv People). Som særligt sensitiv oplever du ofte ting meget kraftigt. Forskning viser, at du reagerer 3-5 gange kraftigere på ydre stimuli end mennesker uden dette træk.

Som særligt sensitiv er du meget sensibel overfor stress. Du kan have svært ved at tåle lange arbejdsdage. Du kan opleve problemer med overstimulerende arbejdsmiljøer. Du kan opleve at blive tappet fuldstændig for energi, hvis du er sammen med for mange mennesker i for lang tid. Som særligt sensitiv reagerer du også ofte kraftigere på koffein, kulde og varme. Du er som særligt sensitiv ekstra følsom overfor stress, da dit nervesystem er ekstra følsomt. Forskning viser, at du som særligt sensitiv har et højere niveau af kortisol (stress hormon) i blodet, selv i hviletilstand. Overstimulering sker ofte, når du igennem længere tid ikke har lyttet efter dig selv og dine egne grænser. Overstimulering er meget ubehagelig og desværre ofte en naturlig del af mange særligt sensitives liv.

Det særligt sensitive personlighedstræk har evolutionært set været et træk, der skulle hjælpe med at beskytte artens overlevelse ved, at der var en hvis procentdel af alle højtstående dyr, der observerede før de handlede og reagerede.

Men hvordan bruger vi trækket idag?. I denne workshop giver jeg dig de 5 vigtigste trin du skal vide for at kunne bruge din sensitivitet som en styrke i arbejdslivet og i livet generelt, således du kan komme til at opleve mere livsglæde og få meget mere glæde af dit smukke personlighedstræk?

Ulla Lindholm driver virksomheden ZENsitiv BUSINESS. Hun er uddannet socialrådgiver og kandidat i pædagogisk psykologi. Ulla har skrevet speciale om emnet særligt sensitive mennesker og arbejdsliv. Ulla er ligeledes uddannet mindfulness master coach og bruger blandt andet redskaber fra coaching og mindfulness til at håndtere det særligt sensitive personlighedstræk.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-03-2019, kl. 12:00

Ugedag Lørdag
Holdnr19-88109
Adresse AOF Horsens
Fuglevangsvej 41
8700 Horsens
LokaleMødelokale
Holdtimer6
Antal mødegange1
AfdelingAOF Horsens-Hedensted

Kursusdage

09-03-2019 Lørdag 12:00  -  16:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.