Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Ane Cecilie Mogensen
Ledige pladser

Papirklip

Ved spørgsmål ring til 56 95 75 80

Papirklip hedder med et andet ord "psaligrafi", som betyder "tegning med saks". Og dette kursus handler lige netop om kunsten at klippe i papir. I løbet af kurset bliver du gradvist introduceret til håndværket, får tips og vejledning og lærer nye teknikker. Efterhånden vil du opleve, at du bliver mere og mere modig med saksen og papiret. Vi skal ikke arbejde med skabeloner, men derimod kigge på andre papirklipkunstneres værker for at lade os inspirere og efterligne. Således vil vi udfordre vores fantasi og derigennem skabe vores egne personlige og unikke værker. Papirklip kræver tålmodighed og koncentration. Er du god til at tænke kreativt, er du allerede rigtig godt på vej. De mest spændende klip er ofte dem, der har taget længst tid at lave, så du kan roligt tage dig den tid, du har brug for. Du kan vælge at gå i dybden og arbejde med det samme klip over flere undervisningsgange, men du kan også lave nye klip hver gang.
Materialer:
Alt hvad du har brug for, er saks og papir (str. A4).
Papiret skal helst være så stærkt og så tyndt som muligt. Du kan klippe i al slags papir, som ikke er for porøst. Ganske almindeligt kopipapir af en udmærket kvalitet er godt at begynde med. Sort eller farvet papir kan også fint bruges. Medbring gerne flere forskellige slags papir - fx reklamer, sider fra gamle bøger osv.

Alle sakse kan i princippet benyttes, men jo finere en saks du har, jo mere detaljerede klip kan du lave. Jeg bruger en operationssaks. Men en mindre, spids hobbysaks, en sy-, broderesaks eller lignende, kan også sagtens bruges. Blot skal saksen helst være så spids i enderne, at den kan spidde papiret. Det er en fordel at anskaffe sig sin egen saks. Men kan man slet ikke få fat på en, så har jeg et par stykker man kan låne. Vi kommer til at sidde med saksen og papiret i hænderne i lang tid ad gangen, og det er vigtigt at saksen ligger godt mellem fingrene, så du ikke bliver alt for øm og forkrampet af at sidde med den. En hobbykniv og en skæreplade kan medbringes som supplerende værktøj, men er ikke nødvendige og primære. (De kan i nogle tilfælde bruges til de fine snit, hvor saksen eventuelt ikke slår til og ikke er spids og lille nok.)

Du kan med fordel medbringe et par plasticlommer og en mappe, et stort stykke karton eller lignende til at beskytte dine klip samt evt. en limstift og noget pænt karton i kontrastfarver, som du kan bruge som baggrund til dine færdige klip.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 14-03-2019, kl. 18:00

Ugedag Torsdag
Holdnr19421
Adresse AOF kursuslok.-Rn
Snorrebakken 58
3700 Rønne
Lokale03-(FVU-EDB)
Holdtimer12
Antal mødegange4
AfdelingAOF Center Bornholm

Kursusdage

14-03-2019 Torsdag 18:00  -  20:45
21-03-2019 Torsdag 18:00  -  20:45
28-03-2019 Torsdag 18:00  -  20:45
04-04-2019 Torsdag 18:00  -  20:45

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.