Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Arrangeret Af Pia Mengel
Ledige pladser

Kunst i Folketinget

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Folketinget er også et kunstmuseum af høj kvalitet. Væggene er prydet med malerier, keramiske kunstværker, vævede vægtapeter samt freskoer, udført af landets ypperste kunstnere, fra P.S Krøyer til Per Kirkeby. Vi skal besøge den gamle Landstingssal, værelset hvor Udenrigspolitisk Nævn holder møder, Folketingssalen, enkelte partilokaler og Proviantgården. Sidstnævnte er en arkitektonisk mesterværk fra Chr. IV´s tid, som i dag fremstår restaureret og bl.a. er udsmykket med Bjørn Nørgaards fantastiske blomst, fremstillet af glas og omgivet af et smukt trægulv i fineste mønster. Desuden har man her også værker af Lars Ravn og Hans Christian Rylander. Proviantgården er et eksempel på at gammel og ny arkitektur kan forenes. Under rundvisningen, der foretages af en af Borgens medarbejdere, fortælles om hvilke kunstnere, der har udført dem samt om brugen af de forskellige lokaler. Som noget helt nyt, får AOF mulighed, for at se de syv nye malerier af Jacob Brostrup, der omhandler Socialdemokratiets snart 150 årige historie og pryder partiets gruppeværelse med en historie der nærmest er lig med Danmarks historie i samme periode. Brostrup har arbejdet i to år på disse værker - og de er intet mindre en fantastiske. Besøget indledes i Snapstinget, hvor der vil blive serveret et stk. Smørrebrød.


Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 14-05-2020, kl. 18:20

Ugedag Torsdag
Holdnr2022771
Adresse Christiansborg
Christiansborg Slot 1
1218 København K
LokaleRigsdagsgården
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

14-05-2020 Torsdag 18:20  -  20:30

Faktaoplysning

Bemærk Folketinget er værter ved selve rundvisningen foretaget af Christiansborgs slotsbetjente. Møde: Besøgsindgangen til højre for den stor trappe i Rigsdagsgården. Besøget indledes i Snapstinget.Her serveres 1 stk. smørrebrød eksklusiv drikkevarer. Forbehold: Vi får ikke adgang på dagen til de folketingslokaler, der evt. måtte være i brug på tidspunktet.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.