Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Maya Sialuk
Ledige pladser

Foredrag om Inuit tatoveringer og kvinderoller

Ved spørgsmål ring til 69 16 06 00

Denne aften vil Maya fortælle om Inuit tatoveringstraditioner, og hvordan Inuit tatoverings mønstre, viser os vandringen fra Beringstrædet i vest, gennem hele nordkalotten af det Nordamerikanske kontinent, for at slutte i Grønland, Verdens største ø, og hvorledes at hun bruger de gamle praksisser, i dagens moderne Grønland.
--------------------------------------------------

Inuitsamfundets opbygning og verdenssyn og kvindens rolle deri.
Mønstrene og den mængde af tatoveringer inuit kvinden havde fortæller os om hendes arbejde, hendes materialebrug og om hendes åndetro.
Hendes tatoveringer som en del af hendes opgaver i åndetroen.
Kvinden havde det spirituelle ansvar. Det var hende der igennem tabu, riter og tatoveringer holdte god kontakt med åndeverdenen. Hvis ikke at kvinden holdte Havets Moder tilfreds, ville manden opleve misfangst. Kvinden fangede dyrene, manden kastede bare harpunen. Ansvarsfordelingen mellem mand og kvinde var jævnbyrdig og det finder vi forklaring på i åndetroen. Alligevel var den gamle kvindes erfaring og viden samlet gennem et liv værdsat i meget høj grad. Så høj grad at navnet på en kvindelig chef i dag er Ningiu - som betyder bedstemor på nogen dialekter.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 25-09-2019, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr93904
Adresse Nordatlantisk Hus
Nordatlantisk Promenade 1
5000 Odense C
LokaleForeningslokale
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Odense

Kursusdage

25-09-2019 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.