Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Jeanette Varberg
Ledige pladser

Viking, Ran, Ild og Sværd

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Jeanette Varberg tager os denne aften med på en fantastiskrejse gennem Danmarkshistoriens mest fascinerende periode - nemligVikingetiden.
På baggrund af sit imponerende arbejde med bestseller-bogenViking - Ran, ild og sværd, tager Jeanette Varberg os med gennem 800 årshistorie, fra Romerrigets fald til det første korstog. Vi skal bl.a. forbidatidens slagmarker, plyndringer og magtkampe, og vi skal stifte bekendtskabmed de store konger, der samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender idag. Du får svar på, hvilken rolle kvinderne spiller i historien, hvad deblodige krigere lavede, når ikke de plyndrede og myrdede, hvilken betydningVikingetiden har for vores nutid og meget mere.
Jeanette Varberg udvider det, som normalt defineres somVikingetiden, med 350 år. Hun fortæller med smittende passion om de lag, somnutidens arkæologiske udgravninger tilføjer historien om vores eventyrlystneforfædre. Videnskaben, arkæologien og vores historie står nemlig aldrig stille,og nye fund er hele tiden med til at sammenstykke et mere detaljeret billede afvikingernes verden.
Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør påNationalmuseet. Hun er kendt som en fantastisk formidler af arkæologiensfascinerende verden og er forfatter til flere bøger om vores forhistorie.Varberg kan ofte opleves i medierne med sine skarpe historiske vinkler pånutiden og er bl.a. ekspert i DRs store serie Historien om Danmark. I 2019modtog Varberg Weekendavisens Litteraturpris for storværket Viking og hartidligere modtaget DRs store Rosenkjærpris for sin unikke evne til at formidle.

Arrangementet er et samarbejde mellem SilkeborgBibliotekerne, LOF Midtjylland og AOF Silkeborg

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 12-11-2020, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr20-12029
Adresse Kjellerup Bibliotekt
Tinghusvej 16
8600 Silkeborg
LokaleSal
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Silkeborg Aftenskole

Kursusdage

12-11-2020 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.