Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Lærer
Ledige pladser

Genforening - eller Slesvigs deling? V/ Hans Christian Davidsen

Ved spørgsmål ring til 59 43 85 58

»Vitaler om Genforening. Sagen er, at aldrig i vor tusindaarige Historie harSønderjylland været et med Danmark. Først nu sker det efter Sønderjydernes egenlykkelige Vilje«.


StatsministerNiels Neergaard udtalte disse ord ved den store genforeningsfest på DybbølBanke den 11. juli 1920.


NielsNeergaard tog munden fuld, når han talte om tusind år. Men Neergaard havde reti en vigtig pointe. I århundreder havde Sønderjylland eller Slesvig været etområde for sig. I 1920 vendte man ikke tilbage til en gammel, men til en heltny situation.

Men hvorfor taler vi så overhovedet om »genforening«? Tyskerneville aldrig finde på at tage ordet »genforening« i deres mund om begivenhedeni 1920. De kalder det »grænsedragningen« eller endda »Slesvigs deling«.


KulturredaktørHans Christian Davidsen fra Flensborg Avis giver nye og andre perspektiver påGenforeningen i 1920, når han holder foredrag omGenforeningen.

HansChristian Davidsen har skrevet flere bøger om grænselandsforhold, blandt andet»Danmark syd for grænsen«, der er en kulturguide til Sydslesvig. Han er desudentilknyttet DR P1 som kulturvejleder.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 16-09-2020, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr20-199
Adresse AOF Holbæk
Roedsvej 10
4300 Holbæk
LokaleSalen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Holbæk Kultur & Fritid

Kursusdage

16-09-2020 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Flere kurser