Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Kåre Johannesen
Ledige pladser

Livet i Middelalderens Byer v/Kåre Johannesen

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Foredrag v/Kaare Johannesen

Stort set alle større danke byer har deres rødder i middelalderen. Men selv om der for det trænede øje ofte er mange spor af byernes fortid, kan det være meget svært at forestille sig, hvordan livet og dagligdagen egentlig har formet sig for byboerne dengang. Hvad var byernes funktion? Hvordan stod by-befolkningen i forhold til landbefolkningen? Hvor store var byerne?

Med udgangspunkt i Vordingborg fortæller Kåre Johannessen om de danske byers tidlige historie, deres opbygning, udseende og funktion. Og undervejs får tilhørerne bl.a. forklaringen på, hvorfor middelalderens byer var sin tids svar på Internettet…

Dette foredrag er delvis baseret på mine udsendelser for TV2øst.

Sagt om dette foredrag:

Kåre Johannesen afholdt i efteråret 2016 tre middelalderforedrag på Vordingborg Bibliotekernes filialer i Vordingborg, Stege og Præstø. Foredragene blev krydret med lokalhistoriske oplysninger og anekdoter for de tre byer. Der var fulde huse og tilhørerne har udtrykt stor tilfredshed. Kåre er en fantastisk formidler, og han holdt publikum fanget med en levende og humoristisk historiefortælling. Dejlig oplevelse at gå både klogere og gladere fra et foredrag. (Erik Thorlund Jepsen, Biblioteksleder, Vordingborg Biblioteker)

På Lolland afholdes her i 2016 hele 2 byjubilæer. Maribo kan fejre 600 år og Nakskov 750 år – og det skal selvfølgelig fejres. Derfor inviterede LollandBibliotekerne historiker Kåre Johannessen til at holde foredraget ”Middelalderbyen som fænomen” på biblioteket i Nakskov d. 6. februar. Det blev en forrygende succes med 130 begejstrede tilhørere. Kåre Johannessen er en blændende formidler at danskernes historie – og foredraget om ”Middelalderbyen som fænomen” var ingen undtagelse!
Så ønsker men et foredrag om historiske emner, og man vil være sikker på succes, så kan vi varmt anbefale Kåre Johannessen som formidler.

(Lise Wriedt, LollandBibliotekerne)

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-01-2018, kl. 13:30

Ugedag Tirsdag
Holdnr181-780
Adresse Birkebjergcentret
Birkebjerg Alle 9
4700 Næstved
LokaleKantinen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

09-01-2018 Tirsdag 13:30  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Kulturel tirsdag - den 2. tirsdag i måneden.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.