Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Ulla Egeskov
Få ledige pladser

Regan Vest

Ved spørgsmål ring til 72 13 23 01

Museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov fortæller om og viser billeder fra det tophemmelige underjordiske koldkrigsanlæg REGAN Vest i Rold Skov. Om cirka tre år vil der blive publikumsadgang til anlægget.
-
60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger 5500 kvm helt unik danmarkshistorie. Et bunkeranlæg, opført i dybeste hemmelig i perioden 1963-68, med det formål at huse regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig.
-
At træde ind i REGAN Vest er på mange måder som at træde ind i selve Den Kolde Krig. Man går ad tilsyneladende uendelige lange, golde betongange, indtil man pludselig står i et fuldt funktionsdygtigt anlæg med soverum, kantine, dagligstue, konferencerum, krypteringsrum, lægeklinik, maskinrum osv. Både anlæggets helt unikke opbygning og størrelse, dets komplette og uspolerede indretning, hemmeligholdelsen og planlægningen helt ned i detaljen vidner om periodens trusselsbillede, og kryber som sådan ind under huden på alle, der besøger stedet. Frygten for en atomkrig bliver pludselig nærværende.
-
Nordjyllands Historiske Museum arbejder på at åbne anlægget for offentligheden, og én af dem, der har været meget involveret i dette, er museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov. Hun vil fortælle om selve det underjordiske anlæg og om det arbejde, museet udfører forskningsmæssigt, formidlingsmæssigt og helt praktisk i forhold til at få REGAN Vest klar til åbning i 2021.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 28-02-2019, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr19-0619
Adresse Egense Forsamlingshus
Østergade 30
9280 Storvorde
Lokalelokale
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Nordjylland

Kursusdage

28-02-2019 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Bemærk Incl. kaffe.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.