Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Ole Koustrup Hansen
Ledige pladser

Jacob Riis - danskeren der ændrede New York og USA

Ved spørgsmål ring til 59 43 85 58

Jacob Riis blev født i Ribe 1849 som nummer tre ud af en søskendeflok på 15 børn. Hans far var lokal skolelærer og skrev lidt til det lokale dagblad.

Selvom hans far håbede på en litterær karriere ville Jacob være tømrer. Efter læretiden var det ikke muligt at få arbejde for Jacob og da han samtidigt havde kærestesorger emigrerede han som 21-årig til Amerika.

New York var på det tidspunkt en hurtigt voksende by med et stort pres af emigranter og landboere, der søgte mod byen efter den amerikanske borgerkrig. Det faktum, at der ikke var nok arbejde, mad og husly for denne mængde mennesker, blev udnyttet af bolighajer og korrupte politikere.
New York og især det sydlige Manhattan var blevet en slum ghetto med høj kriminalitet, høj dødelighed og den yderste fattigdom.

Jacob Riis blev af skæbnens uransagelige veje journalist, fotograf og forfatter. Igennem avisartikler, bøger og foredrag fik han påvirket de ærlige politikere til at gøre noget ved forholdene. Det var også i disse år, han fik et livslangt, tæt venskab med den senere Præsident Theodore Roosevelt.
Roosevelt har selv sagt, at Jacob Riis har haft en stor indflydelse på ham og hans synspunkter.

Med udgangspunkt i Riis egne bøger, beskrivelser & fotos, samtidige beretninger & fotos og New York & USA's historieskrivning vil foredraget fortælle om Riis, hans betydning og indflydelse, hans resultater og prøve at trække tråde til nutiden - på godt og ondt.

Foredragsholder: Ole Koustrup Hansen.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-04-2019, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr19-000
Adresse AOF Holbæk
Roedsvej 10
4300 Holbæk
LokaleSalen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Holbæk Kultur & Fritid

Kursusdage

03-04-2019 Onsdag 19:00  -  20:50

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.