Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Dansk flyvnings barndom - og flyvevæsenet i krigen

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Dansk flyvnings barndom
- og flyvevæsenet i krigens tjeneste

Dansk flyvnings barndom havde fra starten såvel civile som militære perspektiver. Nordens første aerodrom, der blev etableret på Christianshavns Fælled, blev både hjemsted for den første militære flyveskole og DDL, Nordens første luftfartsselskab.
Den 1. verdenskrig skabte de første luftstridskræfter og revolutionerede aeroplanfremstillingen. DDLs første fly i 1919 stammede fra de engelske overskudslagre og Versaillestraktaten søgte at forhindre Tyskland i at besidde en fly-fabrikation.
Vi hører om mellemkrigstidens forestillinger om luftkrig og Tysklands hemmelige uddannelse af militære piloter og fremstilling af militærfly. Den danske politik omkring Hærens Flyvevæsen, Marinens Flyvetropper og en dansk arbejde som formålet med en dansk flyproduktion samt oprustningen i 30'ernes Europa.
Den Spanske Borgerkrig blev en generalprøve på den 2. verdenskigs rædsler og Danmark håbede på at en ny verdenskrig med terrorbombninger ikke ville ramme os. Vi ser på de danske erfaringer med luftkrigen og etableringen af et dansk luftvåben, der først blev en realitet i tiden omkring Danmarks indtræden i NATO. Endelig hører vi om det danske flyvevåbens rolle under den kolde krig.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 22-11-2017, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr172-936
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

22-11-2017 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.