Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Sarah Smed
Ledige pladser

Styr på Fattiggården

Ved spørgsmål ring til 62 21 73 73

Formidlingschef og historiker Sarah Smed fortæller om Svendborg Fattiggårds ansatte.
Når man var ansat på Fattiggården boede man der også, der var bopælspligt. Fattiggårdens personale boede i Fattiggårdens økonomibygning, hvor de havde private lejligheder. I samme bygning var der bl.a. socialkontor, badeanstalt, isolationscelle, køkken og aflusningsrum.
I foredraget fortæller Sarah om livet og hverdagen for de mennesker, der arbejdede på Fattiggården- fattiginspektører, opsynsmænd, kogekoner og sygeplejersker. Heriblandt Fattiggårdens første fattiginspektør, pensioneret kaptajn i den danske hær, Frederik C. Hallas, der var Fattiggårdens ophavsmand. Afløseren oberstløjtnant Walther, som inden han blev fattiginspektør havde kæmpet i både første og anden slesvigske krig og opsynsmand Georg Johannes Alsing, hans kone Mathilde og deres fire børn, Erik, Waldemar, Johan og Marie, der alle voksede op på Fattiggården.


12. marts 2019 kl. 19.00 v. Historiker og formidlingschef Sarah Smed

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 12-03-2019, kl. 19:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr191933
Adresse Danmarks Forsorgsmuseum
Gruppemøllevej 13
5700 Svendborg
LokaleMødelokale
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Center Fyn

Kursusdage

12-03-2019 Tirsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.