Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Naser Khader
Ledige pladser

Den tvivlende muslim v/Naser Khader

Ved spørgsmål ring til 86 43 00 00

Den tvivlende muslim v/Naser Khader

”Den tvivlende muslim”
Indtil jeg var en 17-18 år, var jeg praktiserende muslim, men gradvist udskiftede jeg islams strenge regler og ritualer med demokrati og humanisme. Jeg hældte med andre ord ung vin på en ny sæk - og den gamle sæk er smidt ud. Den nye sæk får med tiden mere indhold, men indtil videre består den af grundlæggende frihedsværdier, demokrati og den individuelle frihed til at bestemme over eget liv, krop og seksualitet. Dog er der også elementer af, hvad jeg har aversioner overfor, bl.a. at man slår ihjel i Guds navn. Jeg vil gøre op med det stereotype billede, som mange har af muslimer. Samtidig vil jeg sætte spørgsmålstegn ved den muslimske gudsforståelse, hvor alle handlinger foretages med henblik på at få en plads i Guds rige. I fordraget kommer jeg nærmere ind på, hvorfor jeg personligt, ja næsten fundamentalistisk, forsvarer demokratiet med næb og kløer, og hvorfor det at forlade islam af og til dukker op i min bevidsthed.
Som debattør, foredragsholder og forfatter har Naser Khader gennem mange år, holdt foredrag om sit møde med Danmark og den danske stamme, udfordringerne i det multikulturelle samfund, den islamiske, den arabiske verden og ikke mindst værdi og religiøse temaer i hverdagen. Han har desuden undervist professionelle lærere, pædagoger, læger og sygeplejersker om f.eks. forskelle i børneopdragelse og sygdomsopfattelse.
Nederst på formularen

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 06-03-2019, kl. 19:00

Ugedag
Holdnr13706
Adresse VIA University College
Jens Otto Krags Plads 3
8900 Randers C
Lokale
Holdtimer6
Antal mødegange1
AfdelingAOF Randers

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.