Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område

Ny app - kom og vær med

  • En helt ny platform kaldet GoJoin. En platform, hvor du kan oprette kurser og arrangementer eller melde dig til en aktivitet.
  • Brugerne sikrer kvaliteten ved at rate aktiviteterne.
  • Kurser, undervisning og arrangementer bliver mere tidssvarende og tilgængelige for alle.
  • Et mere åbent og brugervenligt AOF for alle på smartphone, tablet og computer.

 

Fornyelse i AOF

AOF er Danmarks Ældste og største oplysningsforbund, og nu har vi lavet lidt om på os selv. Med en ny app, GoJoin, vil vi nå ud til alle – ung som gammel, indvandrer som iværksætter – og invitere indenfor til viden, samvær og fællesskab.

Forestil dig, at du ved hjælp af en app på din smartphone melder dig til et foredrag med Jørgen Leth, finder et kursus i italiensk tæt på dig eller selv opretter et yoga-hold i nærmeste park med plads til ti deltagere. Det er det nye AOF – et oplysningsforbund og en legeplads for dig på dine præmisser.

AOF er Danmarks største og ældste oplysningsforbund. I mere end 100 år har unge og gamle, flygtninge og indvandrere, blinde og seende lært om alt fra sprog og samfund til madlavning og maraton. Danskernes liv forandrer sig – sociale medier, en travl hverdag og et hav af muligheder fylder i langt de flestes liv – og AOF følger med. For der skal være plads til alle.

- AOF er et oplysningsforbund - og det skal det blive ved med at være. Men vi skal være det på en ny måde og på dine præmisser. Du vil fortsat kunne finde de traditionelle aftenskolekurser på aftenskoleportalen, men dertil kommer en helt ny platform kaldet GoJoin, hvor der er plads til alt det, som ligger lidt uden for det kendte, fortæller adm. direktør i AOF, John Meinert Jacobsen.

Plads til alle

De er især de yngre målgrupper, GoJoin skal appellere til. De har aldrig rigtig taget det traditionelle AOF til sig, men i stedet benytter de sig i langt højere grad af fleksible og uafhængige tilbud, som de selv er med til at sætte deres præg på. Og AOF skal nå ud til alle målgrupper.

- Fritid er i dag langt mere identitetsskabende end for år tilbage, og alle søger i højere grad end nogensinde får fritidsaktiviteter med mening og indhold. Derfor nytter det ikke noget, at det er AOF, der definerer, hvilke tilbud der skal være åbne - det skal være brugerne, der bestemmer. Og det kommer I til på vores nye platform GoJoin, der som navnet antyder, bliver stedet, hvor du kan tilmelde dig – eller selv udbyde – aktiviteter i fællesskab med andre, forklarer John Meinert Jacobsen.

Et eksempel på brugen af den nye platform er at cykelsmeden nede om hjørnet gerne vil lære sine kunder at skifte en cykelslange eller smøre kæden. Ved at udfylde nogle få felter på GoJoin kan han i løbet af ganske kort tid oprette et kursus med plads til det antal deltagere, han ønsker, og til den pris, han vurderer det koster eller som et gratis arrangement. Herefter kan alle gå ind og se cykelsmedens kursusopslag, melde sig til, hvis det har interesse, og bedømme kurset efterfølgende. Nemmere bliver det ikke.

AOF skal bidrage til den tidsånd, der er. Derfor går AOF nye veje for at nå ud til flere. AOF vil have alle med.

Hent GoJoin til din smartphone

Hvis du læser teksten på din smartphone, kan du hente GoJoin her med det samme, og du er på vej til ny inspiration.