Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Johannes Nørregaard Frandsen
Ledige pladser

Litteratur

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Slagelse
- ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek. Stenstuegade 3, mødesalen
Prisen er incl kaffe og småkager

Du kan rekvirere udførligt program enten ved at se på www.aof-sydvest-sj.dk eller bestille det på kontoret på tlf. 2113 0102.


13. september - Jeppe Aakjærs digtning og kulturelle betydning
- Johannes Nørregaard Frandsen, cand. mag. professor

Jeppe Aakjær (1866-1930) er en af de betydeligste danske lyrikere i det 20. århundrede, ligesom han havde meget stor kulturel betydning i sin samtid. Han skabte med digtsamlinger som "Rugens Sange" billeder af liv, landskaber og værdighed, som har været med til at præge danskernes syn på sig selv og på deres omgivelser. Hans digtning og socialkulturelle indsats har desuden været med til at forme det velfærds-samfund, som efter hans død foldede sig ud. I foredraget vil Johs. Nørregaard ved eksempler vise, hvorfor han er så stor en digter, ligesom han vil vise, at han bestemt ikke var en lokal hjemstavnspoet, men en digter som byggede på internationale inspirationer. Nørregaard vil også vise, hvilken betydning han fik for sociallovgivning og for naturfredning både i sin samtid og for den eftertid, vi jo lever i. Jeppe Aakjær er stadig særdeles moderne! Man skal blot lytte rigtigt.
Johs. Nørregaard Frandsen har skrevet om Aakjær og modtog Aakjærprisen i 2013

20. september - Ingemann den historiske romans fader
- Bente Hatting Gjelten, mag. art.

De fleste kender Ingemanns smukke salmer og sange, men få læser i dag hans romaner. Han var banebrydende på den måde, at han gennem sine historiske personer gjorde fortiden levende. Står de mange forfattere, der i dag skriver moderne "historiske romaner", i gæld til ham?
Magister Bente Hatting Gjelten vil genoplive Ingemanns spændende letlæselige og i datiden populære historiske romaner.

27. september - Livet før og nu
- Hanne Faldborg, forfatter, foredragsholder

Forfatteren Hanne Faldborg vil holde et foredrag om livet før og nu, der er baseret på en spritny slægtsroman, Havets døtre. Stærke skæbnefortællinger, også fra vores egn, flettes sammen med den historiske udvikling. De gode gamle dage, som så mange elsker at høre om, men også livet her og nu så alle får også noget at reflektere over.

4. oktober - Forsoning
- Birgitte Hamborg, cand. mag.

En gribende fortælling af Aydin Soei om en familie, der i 1980'erne flygter fra præstestyret i Iran - først til Sovjet, senere til Danmark. Den arbejdsløse far går til bunds, mens mor knokler for familien og læser til ingeniør. Det er Avedøre Stationsbys historie. Det er medrivende Danmarkshistorie.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 13-09-2017, kl. 10:00

Ugedag Onsdag
Holdnr20001
Adresse Slagelse Bibliotek
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
LokaleStore Sal
Holdtimer4
Antal mødegange4
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

13-09-2017 Onsdag 10:00  -  12:00
20-09-2017 Onsdag 10:00  -  12:00
27-09-2017 Onsdag 10:00  -  12:00
04-10-2017 Onsdag 10:00  -  12:00

Faktaoplysning

Bemærk Incl. kaffe og småkager

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.