Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Pia Mengel
Få ledige pladser

Amaliegades hospitaler og Museion

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Oprindelig var det klostrene, der tog sig af syge, svagelige og gamle mennesker. Men i 1757 ville kong Frederik V vise, at han også tænkte på sine sindssyge undersåtter. Derfor blev Frederiks Hospital mellem Amaliegade og Bredgade bygget som Danmarks første civile hospital. Men det var nu kun for helbredelige syge, der ikke kunne betale for privat pleje. I samme gade åbnede Almindelig Hospital i 1769. Dette sygehus blev etableret som en forbedring af fattigvæsnets forsorg, og var primært en stiftelse for byens fattige med plads til 600 "lemmer" og sæde for fattigvæsnets administration. Begge hospitaler blev mærkeligt nok placeret i byens nye og fornemste kvarter Frederiksstaden. Det var tidens førende arkitekter, der stod for opførelsen af begge bygninger, nemlig Eigtved til Frederiks Hospital og Jardin til Almindelig Hospital. I forbindelse med Frederiks Hospital blev der også oprettet en Fødselsstiftelse, hvor ugifte kvinder, der var kommet i "ulykke", kunne føde sit barn eller i al hemmelighed aflevere det i en kasse, der stod ved indgangen. Førstnævnte eksisterer stadig, dog nu som Designmuseet, mens hospitalet for de fattigste borgere blev nedrevet i 1895, da Kommunehospitalet var opført i 1863 til at aflaste fattighospitalet. Efter vores lille vandring i Amaliegade, afslutter vi "sygehistorien" med en spændende rundvisning i Museion.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-11-2017, kl. 15:15

Ugedag Torsdag
Holdnr722523
Adresse Amalienborg Slotsplads
Ved Rytterstatuen
1257 København K
LokaleVed Rytterstatuen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

09-11-2017 Torsdag 15:15  -  17:00

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter entré til hospitalerne og Museion (Det Medicinske Museum) samt rundvisning med foredrag på stederne.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.