Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Niels Pultz
Få ledige pladser

EU efter Brexit

Ved spørgsmål ring til 46 35 58 95

For øjeblikket er der mest fokus på, hvordan briterne stilles, når de forlader EU, men hvilke konsekvenser kan man forvente for resten af EU, når EU’s næststørste og verdens 5. største økonomi forlader samarbejdet? Irlands helt særlige situation med EU-grænse til Nordirland, hvilke løsninger er brugbare? Londons nuværende rolle som finansielt centrum bliver formodentligt overtaget af tyskerne, der i forvejen er EU’s økonomiske sværvægter, og vil det rykke på magtbalancen mellem EU-landene? Og hvad med de mange tusind EU-borgere der for øjeblikket bor og arbejder i Storbritannien? Hvad vil det f.eks. betyde for polsk økonomi, hvis en stor del af de mere end 800.000 polakker der i dag er bosat i Storbritannien, skal flytte tilbage til Polen? Vil eurolandene med Tyskland og Frankrig i spidsen blive styrket i EU og hvad betyder det i givet fald for Danmark og dansk økonomi?

PES Roskilde er en gruppe af lokale socialdemokrater med interesse for EU. Gruppen har sammen med AOF inviteret Niels Pultz til at indlede mødet. Niels Pultz er tidligere ambassadør for Danmark i Spanien og i Irland. Fra 1995 til 2000 var han ambassadør og stedfortrædende fast repræsentant ved Danmarks faste EU-repræsentation i Bruxelles. Niels Pultz er økonom fra Københavns Universitet og er i dag tilknyttet Tænketanken EUROPA som seniorrådgiver. Han har for Tænketanken bl.a. udsendt analyser om økonomiske emner og om Irlands aktive EU-tilvalg efter Brexit.

Gratis adgang men forudgående tilmelding er nødvendig.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 26-09-2017, kl. 19:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr176607
Adresse AOF Roskilde
Algade 31
4000 Roskilde
LokaleMødelokale, 1. sal
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Roskilde

Kursusdage

26-09-2017 Tirsdag 19:00  -  20:45

Faktaoplysning

Forudsætninger Gratis adgang men forudgående tilmelding er nødvendig.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.