Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Simon Rom Gjerø
Ledige pladser

Kaldet til Kina

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Danske missionærer i Manchuriet: 1893-1960

Den største samlede gruppe af danskere i Kina før den kommunistiske magtovertagelse i 1949, var missionærerne. I alt 140 danske missionærer boede og arbejdede i Kinas nordøstlige hjørne, også kaldet Manchuriet, mellem 1893 til 1950, og nogle blev der i over halvtreds år!
I modsætning til de fleste andre danskere boede missionærerne ude blandt kineserne i de små landsbyer og oplevede dermed landet og folket på en mere direkte måde og mange af dem kom også til at tale, læse og skrive kinesisk flydende.

Foredraget tager udgangspunkt i bogen "Kaldet til Kina - Danske missionærers liv og oplevelser i Manchuriet 1893-1960". Kom og hør om
denne, for de fleste, ukendte danmarkshistorie og
find ud hvem disse mennesker var, hvordan de kom til Kina, kulturmødet, problemer med sproget, forholdet til de lokale kinesere, arbejdet i Kina, familieliv, oprør, borgerkrige og meget meget andet. Foredraget er ligeledes fyldt med billeder og mange interessante udklip fra både breve og andre tidligere uudgivne kilder.

Foredraget slutter af med en kort præsentation og diskussion af kristendommen i Kina idag.

Simon Rom Gjerø underviser i kinesisk og er forfatter til flere bøger om Kina

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 16-11-2017, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr172-907
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

16-11-2017 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.