Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Italiens samling - vejen fra 1848 og Garibaldi til

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Italiens samling
- vejen fra 1848 og Garibaldi til Mussolini

Den italienske halvø havde siden højmiddelalderen været splittet i bystater og fyrstedømmer og siden renæssancen været offer for rivalisering mellem de europæiske stormagter. Frankrig, Spanien og siden Østrig tilkæmpede sig på skift fede bidder af romernes og kristenhedens gamle rige.
I revolutionsåret 1848 søgte Det sardiske kongedømme en militær offensiv mod Østrig i 1848, men det afgørende slag for den italienske samling kom først i 1860, da republikaneren Giuseppe Garibaldi stillede sig i spidsen for et ekspeditionskorps, der marcherer mod Napoli, og d. 18. februar 1861 kunne det første italienske parlament samles i Torino, og proklamere Victor Emanuel II, kongen af Piemonte, Savoyen og Sardinien som konge af Italien. Det skulle blive virkeliggørelsen af "Det 3. Italien" - arvingen efter det romerske og det kristne Italien, temaet i Verdis opera "Nebukadnesar" (: Nabucco), hvor fangekoret synger om drømmen om at genfinde det tabte fædreland.
Det unge Italien havde dog flere modstandere, og den farligste var paven, statslederen i Kirkestaten (fra 1929 Vatikanstaten). Et samlet Italien var en bombe under pavens verdslige magt. Den katolske kirke søgte således at skabe splittelse i forhold til en italiensk samling, og først efter fascisterne magtovertagelse i begyndelsen af 1920'erne fik diktatoren Benito Mussolini med Lateranforliget 1929 sikret den endnu bestående magtdeling mellem pavedømmet og det fascistiske Italien.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 04-10-2017, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr172-923
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleLokale 117
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

04-10-2017 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Prisen er inclusive kaffe/the og kage Der udleveres undervisningsmateriale undervejs.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.