Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Kanonerne i August 1914 - østfronten under den 1.

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Kanonerne i August 1914
- østfronten under den 1. verdenskrig

Barbara Tuchman blev berømt på sin bog om "Kanonerne i August", der er en letlæst indføring i hvad der gik forud for krigsudbruddet i 1914. Vi vil prøve at skelne mellem krigen på Vest- og Østfronten og forsøge at udskille de faktorer, der var drivende for krigen på Østfronten.
Fra starten blev Slaget ved Tannenberg et knusende nederlag for den russiske hær, der med offensiven Gorlice-Tarnow blev drevet ud af det polske område og først i sommeren 1916 fik den russiske general Brusilov skabt en vellykket modoffensiv, der reelt blev begyndelsen til enden for de østrig-ungarske styrker.
På tilsvarende vis kan de færreste nok huske Gallipoli-kampagnen, der kostede ca. 140.000 allierede soldater livet, og gav tyrkernes Kemal Atatürk den heltestatus, der blev en af forudsætningerne for hans senere politiske karriere. Endelig må det ikke glemmes, at netop begivenhederne på øst-fronten åbnede nye muligheder for bolsjevikkerne, der lovede "Fred og Brød!"

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-10-2017, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr172-934
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleLokale 117
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

11-10-2017 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.