Viden, udvikling og samvær
Du får vist kurser fra hele Danmark.Vælg område
Vis underviser

Underviser

Gæst Foredrag
Ledige pladser

Deleøkonomi og arbejdsmarkedet 4.0

Ved spørgsmål ring til 32 51 14 95

Vær med, når Danmarks førende ekspert inden for 'internetisering' og deleøkonomi fortæller, hvordan vi i Danmark stadig har et forspring i den 4. industrielle revolution, fordi vi opfandt deleøkonomien for 150 år siden - og kaldte det for andelsbevægelsen.

Teknologi, som gør hverdagen lettere, billigere og bedre for forbrugerne, har det med at ændre vores liv. Det gjorde dampvæven, samlebåndet og edb-maskinerne gennem de 3 sidste industrielle revolutioner. Nu er vi nået til den 4. industrielle revolution.

Ingen havde forestillet sig, at internettet ville blive en naturlig del af vores hverdag, da det så dagens lys for 25 år siden. Havde vi dengang fået at vide, at vi i dag ville dele film, musik, nyheder, billeder med hinanden stort set gratis over vores mobiltelefoner, ville de fleste nok have sagt: Det er det rene science fiction. Det kommer aldrig til at ske.

Det skete, og internettet blev en naturlig del af vores hverdag. Nu skal vi til at dele alle vores fysiske ting med hinanden, og det kan også føles som det rene science fiction. Den nye internetbølge har mange navne: Deleøkonomi, platformsøkonomi, samarbejdsøkonomi, opgaveøkonomi m.m. Fælles for deleøkonomien er, at den på en hidtil uset måde giver os overblik og adgang til en masse ting i vores nærområde eller verden, som vi før ikke kunne se.

Deleøkonomi er lidt lige som opslagstavlen nede i Brugsen, hvor man tilbyder trailerlån, leje af sommerhus eller gratis kattekillinger. Nu er opslagstavlen bare blevet kæmpestor og dækker det meste af verden.

For 10 år siden var langt under en promille af alle mennesker og ting knyttet sammen ved hjælp af internettet. I dag er det hele 1% af alt, som er forbundet digitalt. Om 10 år er alt på internettet, og det vil ændre vores måde at transportere os på og flytte vores ting på.

Deleøkonomi vil betyde, at vi kommer til at eje meget færre ting, og at vi lejer dem i stedet eller har adgang til ting gennem abonnementer. Det vil betyde, at vi kommer til at arbejde og forbruge på helt nye måder, og hele vores liv vil igen blive ændret, som internettet ændrede os i første omgang.

Tænk, hvis du ikke længere behøver at eje to dyre biler, men kan tilgå dem næsten gratis ved hjælp af en APP? Hvornår bliver det så helt normalt at køre i en selvkørende bil uden rat og pedaler? Kommer vi slet ikke til at eje noget, og hvad kommer det til at betyde for klimaforandringerne? Nu havde vi lige lært, at internettet fjernede os fra hinanden, men nu deler vi biler og hjem med fremmede. Skal vi til at vænne os til, at robotterne overtager vores jobs, og hvad skal vi så lave? Bliver det endnu billigere at leve, og gør det yderområderne til freelancernes eftertragtede paradis? Hvordan kommer du i gang med deleøkonomi? Der er så mange ting, som ændrer sig i disse år, som du nu får muligheden for at forstå og se mønsteret, som tegner sig.

Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Vestamager Bibliotek.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 08-11-2017, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr171210
Adresse Vestamager bibliotek
Vestamagercenteret, Ugandavej
2770 Kastrup
LokaleMødelokalet
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Amager

Kursusdage

08-11-2017 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.